kempings pie daugavas daba gadalaiki

Tā labā sajūta, kad priekšā vēl ir visa vasara …

Nav vienādu vasaru, katra vasara ir savādāka. Gan daba pamanās mūs pārsteigt, gan dažādi notikumi mūsu dzīves ritumā. Vasaras sākums vienmēr ir tik daudzsološs, tik daudz kas jāpiedzīvo, tik daudz kas jāredz un jāsajūt.

Ko Tu vēlies sajust šovasar?

Esam pieraduši pie 4 gada sezonām, taču arī vasara pie mums ir raibu raibā un katrs mēnesis ir atšķirīgs.

Kad tad īsti sākas vasara? Manējā sākas ar ievu ziediem un lakstīgalu treļļiem.

Vai zināji, ka dzied tikai lakstīgalu tēviņi kamēr mātīte būvē ligzdu? Un dziedāšana beidzas, tiko kā jāsāk barot mazuļi. Tādēļ, ja vēlies dzirdēt lastīgalas, apreibināties ievu ziedos un nekrenķēties par odiem - tad brauc pie mums jau maija beigās.

kubls Daugavas krastā, kubls pie ūdens

Jūnijs ir koši zaļš ar leknu zāli un pļavas puķēm, kas katra steidz vērt vaļā savus ziedus. Katra smilga vēlas uzziedēt un pastiepties pretīm saulei. Vasaras pilnbrieds ir neapšaubāmi maģiskais saulgriežu laiks. Šogad mums atkal ir paveicies un varēsim tradicionālos Jāņus svinēt 4 dienas. Tieši 23 un 24. jūnijs ir rezervēts privātam pasākumam, taču esat laipni gaidīti astronomiskajos saulgriežos 21.jūnijā kā arī 25.jūnijā, kas arī iekrīt brīvdienā.

Neaizmirsti, ka jūnijs ir izteikts odu mēnesis, tapēc apbruņosimies ar dažādiem pretodu līdzekļiem. Pie mums teltīs odu nav, gulēt netraucēs - brauc droši.

Jūlijs ir tradicionāli viskarstākais mēnesis, kad pļavas jau ir nopļautas, ūdens upēs iesilis un nekas vairs netraucē atpūsties - ja nu vienīgi dunduru uzbrukums. Jūlijs ir tradicionāli arī pērkonu laiks. Šoreiz esam labi nodrošinājušies un uzslējuši sfērisko kupolu, kur patverties negaisa laikā un vērot dabas stihiju.

kempings pie Daugavas glempings mēbelētas teltis

Augusts, ar saviem gubu mākoņiem, kas tik gleznaini atspoguļojas Daugavas rāmajā plūdumā, ir jau rudens priekšvēstnesis. Augustā jau ienākas ogas un saimnieces vāra zaptes. Tieši saldās ogas un cukurs tik ļoti pievilina lapsenes. Dažkārt mielošanās brīvā dabā var beigties ar lapseņu kaujām. Mums pret lapsenēm ir slepens ierocis - gruzdošas kafijas aromāts, tas gan lapsenēm ļoti nepatīk un vakarēšana var izvērsties ļoti jauka. Augusts ir arī miglas mēnesis. Tieši augustā izdosies novērot miglas vālus, kas veļas pāri laukiem. Dažreiz palaimēsies redzēt miglu iekrāsojamies rozā krāsā lecošajos saules staros.

Skaidrās debesis ir arī lielisks zvaigžņu vērošanas laiks. Pie mums nav gaismas piesārņojuma un debesīs var vērties gan pēc pirtiņas apmeklējuma, gan kublā sēžot.

Septembra atvasara arī ir pieminēšanas vērta, pirmās salnas un tik dzidrs gaiss, kas vēl smaržo pēc aizejošās vasaras.

kempings pie Daugavas, glempings, kur palikt, vietas kur būt

Atpakaļ uz blogu